Optimaliseren van het CMS Dashboard met de nieuwe versie

06 februari 2024

In de afgelopen weken werd het duidelijk dat er ruimte was voor verbetering in het LCMS-dashboard. Het dashboard, dat statisch was en beperkte mogelijkheden bood, kon niet voldoen aan de groeiende behoeften van klanten. Widgets, de bouwstenen van het dashboard, waren moeilijk aan te passen, waardoor een meer flexibel systeem noodzakelijk was. Voor deze ontwikkeling is een stagiair in ons bedrijf aan de slag gegaan om een gloednieuw dashboard te maken.

Een Nieuw Perspectief op Widgets en Dashboards

Het doel was om een systeem te ontwikkelen waarmee gebruikers moeiteloos widgets kunnen toevoegen, aanpassen en verwijderen. Hierdoor wordt het dashboard niet alleen dynamischer, maar ook relevanter voor elke klant op basis van hun specifieke wensen.

Integratie van Datasources voor Verrijkte Informatie

Om dit te bereiken, was het essentieel om meerdere gegevensbronnen, oftewel datasources, te creëren. Deze datasources fungeren als pijlers voor het ophalen van relevante data uit het LCMS, die vervolgens wordt getoond in de verschillende widgets. Dit stelde Lined in staat om niet alleen statische informatie weer te geven, maar ook dynamische en real-time gegevens te integreren.

Google Analytics API en DataSources

Gedurende deze fase lag de aandacht vooral op het opzetten van de Google Analytics API en de implementatie van Datasources. Het integreren van de Google Analytics API opende de deur naar een schat aan bruikbare data, waardoor dieper kon worden gedoken in de statistieken en trends die belangrijk zijn voor gebruikers. Tegelijkertijd vormden de Datasources de ruggengraat voor het verzamelen en verwerken van gegevens van verschillende bronnen.

Grote veranderingen

Kortom, in een relatief korte periode zijn er grote veranderingen doorgevoerd in het LCMS2-Dashboard. Van beperkt en statisch naar een flexibel en relevant dashboard die informatie laat zien waar jij behoefte aan hebt. 

 

Terug naar alle nieuws berichten